maanantai 8. lokakuuta 2012

Huoltokirja, osa 1 - Huoltajat Tuizi ja Sipe hulttionuorten matkassa


Huoltajat Tuizi ja Sipe plokkaa pussissa huolttionuorten (tyttöjen SM-sarjajoukkue) matkalla Ouluun ja toivottavasti myös takaisin.

Ihanaa saa nukkua pitkään VAPAA viikonloppuu… sit heräsin tuohon typerään sarastuskellon viserrykseen, jonka muuten olen saanut mieheltäni joululahjaksi! Pakko vaan vääntää ittensä sängystä ylös ja kolmelle lapselle eväitä tekemään. 

Ei sit ollukkaan vapaa viikonloppu vaikka niin mun työvuorolistassa lukee. Kaikki kolme lasta pelaa eri puolilla Suomea. Onneksi anoppi ja varakoti-Markku huolehtii pienemmistä. Itse pääsen mieheni kanssa viettämään romanttista hotelliyötä  Ouluun 20 muun PSSläisen kanssa.

Sabamaratonviikonloppu alkoi D-tyttöjen voitokkaalla pelillä Auroralla. Kannustamisen välissä ja erätauoilla pilkoin, sekoitin, soseutin ja kuumensin, katoin, hämmensin ja vatkasin, eli normi settiä. Mä kyl taisin enemmän hoitaa ton kattomisen ja sekoittamisen ja tyttöjen varaäiti Arja hoiti kaikki muut. Ruoka kyllä valmistui ajoissa ja 17 nälkäistä B-tyttöä sai mahansa täyteen ja matka Ouluun alkoi.

Matka alkoi hiukan (jo tässä vaiheessa) aikataulusta myöhässä, koska bussin tuunaaminen kesti odotettua kauemmin ja mun matkatekemiset oli joku ängennyt bussin alle. Hiukka oli myös vaikeuksia DVD:n kanssa, ääni kyllä kuuluu, mutta kuva ei näy. No Sami Hedbergiä voi kyllä kuunnellakin, ei siitä kuvasta niin välii.

Matkan ensimmäiset 100 km sujui hiljaisuuden (vähän jo alkoi pelottaa, että mitäköhän noi junnut nyt keksii) vallitessa. Pienet päikkärit ne vaan otti ja taas oli virtaa. Senni ja Noora ei nukkunut vaan kehitteli matkan ensimmäisen tietokilpailun, jonka huoltotiimi voitti selvästi. Palkintoa ei vaan herunut, koska meitä syytettiin vilpistä ja lahjonnasta. Voiko pieni Sisu-pastilli olla lahjontaa??? Jätettiin protesti!

Ensimmäinen pysähdys oli tietenkin Jari-Pekassa, ettei isommat ostaisi mitään kiellettyjä aineita bussiin, olihan kyydissämme monta alaikäistä. Vatsan toimitus onnistui hienosti myös Millalta pitkistä WC jonoista huolimatta, huoltajan ei tarvinnut kaivaa laukustaan laksatiivejä. 7,5 min pitt stop piti kutinsa.

Matkalla kävimme ottamassa mallia Happee vastaan SB-Pro liigapelista. Pääsimme ilmaiseksi sisälle. Kiitos Strömbergin. En halua tietää millä keinolla liput oli hommattu, kiristämällä? Lahjomalla? Vai uhkaamalla? Oli siinä pelissä pikkaisen huoltajallekin oppia kun Happeen huoltotiimi hoiti mallikkaasti kasvovammaa. Kahden erän tarkkailun jälkeen olimme valmiita jatkamaan matkaa.

”Meil on nälkä! Koska pysähdytään? Nälkä!” Omituinen älämölö keskeytti mun  romaanin lukemisen (Opas kinesioteippaukseen). Kunnollisena huoltajana sovin kuljettajan kanssa seuraavasta pysähdyksestä, joka oli pienen pieni huoltoasema jossain päin matkalla Ouluun. Siellä ilkeä valmentajamme änkesi tytöt koirille tarkoitettuun häkkiin ja kirjoitti vielä päälle RUOKINTA KIELLETTY! Ei hätää vanhemmat siellä kotisohvillanne lapsenne ovat kyllä kaikki mukana bussissa, kiitos Sipen pelastusoperaation.

Pulkkilassa oli seuraava huoltotoimenpide, ruokinta ja iltapalan hankinta. Sitruunamuffinsseja, suklaata, limua (lue EDiä) ja tietenkin paljon sipsejä. No vitsi, vitsi! Ei kai kunnon huoltaja tälläistä iltapalaa nuorille urheilijan aluille syöttäisi! Pimeässä vesisateessa (onneksi ei sada lunta) matkamme jatkui kohti Oulua!

Ouluun päästyämme majoittauduimme 5 tähden hotelliin, niin kuin aina reissuillamme. Kiakin oli tyytyväinen kun ei tällä kertaa joutunut sikalaan. Tyttöjen huonejako oli onnistunut, ainakin hotellin puolesta, kun kolme pienintä prinsessaamme oli saanut saman huoneen avaimet kolmen karvasen miehen kanssa. Huoltaja tämänkin selvitti ja miehet saivat onneksi toisen huoneen. Tytöt lenkille ja huoltajat valmentajien ASENNE-avustuksella loihtivat tytöille iltapalan.

Klo 23:35 vihdoinkin pääsen viettämään laatuaikaa = romanttista hotelliyötä mieheni kanssa, joka kuorsaa jo viereisessä sängyssä!

Huomenna (jos enää jaksan kirjoittaa) voitte lukea kuinka huoltaja selviytyi pelistä ja pääsikö koko porukka takaisin Porvooseen!

Tuizi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä hölmöile, isosisko valvoo!